دکتر محمدباقر قالیباف

عملکرد دکتر قالیباف

دکتر محمدباقر قالیباف

عملکرد دکتر قالیباف

کارشناسان وعده دکتر قالیباف، شهردار تهران را قابل تحقق می دانند

 

شهرداری می تواند 4 ساله مشکل ترافیک را حل کند

 

به گفته شهردار تهران اگر همکاری بین همه ارگان های مرتبط با موضوع ترافیک، در قالب تامین اعتبارات، پرداخت یارانه های بلیت و نیز تامین بودجه های مصوب در حد وظیفه وجود داشته باشد، می توان مشکل ترافیک تهران را ظرف مدت 3 الی 4 سال حل کرد. داعیه ای که با توجه به توان متخصصان، گسترش روزافزون خطوط مترو و راه اندازی و توسعه سامانه اتوبوس های تندرو زیاد هم بعید نیست. حال این سوال در اذهان متبادر می شود که آیا مطرح کردن چنین ادعایی تنها برای وصول مطالبات شهرداری مطرح شده و یا به واقع قابلیت اجرا دارد. کارشناسان ترافیک نظرشان را در این باره به شهرنوشت گفتند.

شهیدی: توسعه حمل ونقل عمومی اگر تنها راه حل نباشد، بهترین است

شاید نتوان گفت که تنها راه برای حل مشکل ترافیک تهران، حل مشکل حمل ونقل عمومی و توسعه و بهسازی این ناوگان است، اما بی شک می توان گفت کلیدی ترین و بنیادی ترین راه حل این مشکل، توسعه حمل و نقل عمومی است. محمد حسن شهیدی، کارشناس ارشد حوزه حمل و نقل و ترافیک با بیان این مطلب گفت: با توسعه حمل و نقل عمومی، فضاهای پارکینگ در سطح شهر توسعه یافته، آلودگی هوا کاهش داده می شود، تخلفات و تصادفات کم می شود و در مصرف انرژی نیز صرفه جویی خواهد شد. پس می توان نتیجه گرفت که با توسعه سیستماتیک حمل و نقل عمومی معضل ترافیک قابل حل است و شهرداری هم  نشان داده که این توان را دارد که در مدت زمان مطرح شده به این مهم برسد. نمونه اش هم توسعه خطوط مترو و ایجاد سامانه اتوبوس های تندرو در چند سال اخیر است. البته تهران را نمی توان مانند جزیره ای دانست که دور آن خط کشیده باشند بلکه مهاجرپذیری شهر تهران و جمعیت سیار آن هم موضوعی است که باید در این امر در نظر گرفته شود.

تقی زاده: باید تابو ترافیک را شکست

پیوستگی و گستردگی شبکه حمل و نقل و متعاقب آن ارتقای هنجارهای ترافیکی می تواند ترافیک شهر تهران را سامان بخشد. مهرداد تقی زاده، کارشناس ارشد حوزه حمل ونقل با بیان این موضوع ابراز داشت: چندی پیش هم اعلام کرده بودم که این تابویی که از ترافیک برای خود مجسم کرده ایم، قابل شکست است. به نظر من ادعای شهردار تهران قابل تحقق است و تنها جهت گیری صحیح می خواهد که این جهت گیری هم همان توسعه حمل و نقل عمومی است. گرچه یک نکته حساس همیشه در این میان وجود دارد و آن هم رقابتی است که بین حمل و نقل عمومی و خودرو شخصی همواره وجود داشته است. در این رقابت شاید استفاده از خودرو شخصی مزیت هایی برای کاربرانش داشته باشد اما باید شرایط استفاده از وسایل نقلیه عمومی به گونه ای ایجاد شود که کفه ترازو به سمت حمل و نقل عمومی سنگینی کند. امری که در بیشتر کشورهای دنیا هم اجرا می شود و در بالانس بین این دو، این حمل و نقل همگانی است که ارجح  واقع می شود. توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی بهترین راهکار برای حل مشکل ترافیک است چراکه برخلاف اعتقاد برخی، تغییر در بافت و تعریض خیابان ها و اقداماتی از این دست به نفع استفاده کنندگان خودروهای شخصی تمام می شود. در حالی که ما باید در تقابل این دو، اولویت را به حمل و نقل عمومی بدهیم. یعنی حتی اگر معابر را تعریض می کنیم آن را برای تردد وسایل نقلیه عمومی در نظر بگیریم نه جولانگاهی دراختیار انان که از خودرو شخصی استفاده می کنند. البته کیفیت ناوگان حمل ونقل عمومی و ایجاد جذابیت برای کاربران آن، نکته مهمی است که باید به آن توجه داشت. همان طور که مدیریت شهری در این سال ها بدان تاکید داشته است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد