اگر بخواهیم براساس فرهنگ علوی و مسیر حضرت علی(ع) در جامعه حرکت کنیم باید در جامعه اعتدال و میانه روی را ببینیم اما متاسفانه کمتر شاهد چنین چیزی هستیم.
دکتر محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، در مراسم بهره برداری از ایستگاه های اکباتان و ارم سبز در خط ٤ مترو تهران، ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت: اقدامات عمرانی مزاحمت های زیادی را برای شهروندان ایجاد می کند و به ویژه در طی ساخت این پروژه به دلیل سیلابی که رخ داد و ورود آب به شبکه مترو، مردم این منطقه بسیار دچار زحمت شدند که جا دارد از آنها به این خاطر عذرخواهی کنیم.
وی ادامه داد: ما در مدیریت شهری بر این باوریم که بیش از هر زمانی در شهرداری تهران نیازمند روحیه جهادی و عمل گرایانه و یک مدیریت جهادی در کارها هستیم. چنانچه خود را موظف می دانیم به طور جد نسبت به رفع مشکلات بر سر راه اقدام کنیم.
شهردار تهران با بیان اینکه من نمی خواهم به مشکلات اشاره کنم چرا که مسئولیت را با همه سختی ها قبول کرده ام و سزاوار نیست سختی ها را به مردم منتقل کنم، گفت: برای اقداماتی که امروز در مترو تهران انجام می شود زحمات زیادی کشیده می شود و همکاران من با روحیه دفاع مقدس در عرصه خدمت به مردم مشغول به کار هستند. حتی اگر پول هم باشد مشکلات باز وجود دارد، به طور مثال یک قلم میلگرد تقریبا دو برابر افزایش قیمت داشته و این تحمیل هزینه اضافی بر دوش ما است.
وی تاکید کرد: امروز احداث بالغ بر ٨٠ کیلومتر مترو با فعالیت بیش از ٢٠ هزار نفر و ٤ دستگاه حفار در دست اجرا است و زحمت کشان زیادی در خطوط ٣، ٤، ٧ و ٦ مشغول به کار هستند. حتی در کشورهای پیشرفته هم با این گستردگی جایی نیست که توسعه مترو صورت بگیرد با این حال به دلیل عقب ماندگی های زیادی که ما در تهران داریم، نهایت تلاش خود را می کنیم تا در مرحله اول مترو را به حدود ٢١٨ کیلومتر برسانیم و حداقل از شرایط اضطرار خارج شویم.
شهردار تهران تصریح کرد: این اتفاق بزرگی است که شهروندان از شرقی ترین نقطه شهر تا کرج را بتوانند با مترو در حدود ١ ساعت و با ارزان ترین هزینه طی کنند.
دکتر قالیباف ادامه داد: چند روز پیش دو مهندس از مهندسان خوب ما در اتوبان امام علی(ع) به خاطر یک کار فنی که مسئولیتی هم در مورد آن نداشتند اما برای اطمینان از ایمنی بیشتر، به بخشی از پروژه رفتند تا اوضاع را چک کنند که حادثه ای رخ داد و جان خود را از دست دادند. این افراد زحمت کشان گمنامی هستند که جهادی کار می کنند و باید قدر زحمات آن ها را بدانیم.
وی خاطر نشان کرد: ما به عنوان مدیریت شهری بر این باوریم که در نظام اسلامی اگر امکان و ظرفیتی در حوزه ساختمانی، کالبدی و عمرانی برای شهر درست می کنیم باید اثرش در حوزه دگرگونی رفتارهای انسانی نیز اتفاق بیافتد، تا این رویکرد یک حرکت اسلامی باشد. در واقع اگر کرامت انسان ها عدالت و اخلاق مداری محقق شد و اگر انسان ها از جهات روحی و معنوی سیر رشد پیدا کردند کارنامه ما قابل قبول است.
دکتر قالیباف خاطرنشان کرد: هر دگرگونی کالبدی و عمرانی شهر در نظام اسلامی باید منجر به تغییر و تحول احوالات انسان هایی شود که در سایه آن نظام زندگی می کنند و اگر چنین نباشد یعنی در مسیر درست حرکت نمی کنیم و در حال فاصله گرفتن از سنت های الهی هستیم. هر جامعه ای هم که از سنت های الهی فاصله بگیرد روی خوشبختی را نخواهد دید.
شهردار تهران گفت: به هر حال ما همه ادعایمان این است که در مسیری حرکت می کنیم که نگاه و افق ما به سمت چنین حکومت علوی است. در این حکومت باید نشانه هایش را بیینم. اگر بخواهیم براساس فرهنگ علوی و مسیر حضرت علی(ع) حرکت کنیم باید در جامعه اعتدال و میانه روی را ببینم اما متاسفانه کمتر شاهد چنین چیزی هستیم.
وی افزود: امام علی (ع) در نهج البلاغه می فرمایند هر مجموعه مدیریتی اگر افاضل را از خود دور کند و اراذل را به کار بگیرد به سمت از بین رفتن پیش می رود. وقتی که در مجموعه ای مدیریتی مسائل اصلی و اصولی را رها کنند و به مسائل خرد بپردازد، این مجموعه مدیریتی هر کجا باشد به نتیجه نمی رسد. ما نیز با این دیدگاه باید حرکت و عدالت اجتماعی را در جامعه محقق کنیم.
وی در ادامه با تاکید براینکه امروز بار سنگین هزینه ها در شهرداری تهران بیش از٩٢ درصد به دوش مردم است گفت: جایی می گفتند شهر را می سازند ولی پول را از مناطق محروم می آورند ولی هیچ پولی از هیچ منطقه محرومی نمی آید.
شهردار تهران در پایان اظهار کرد: به دلیل وجود خروجی از شهید ستاری به شهرک اکباتان، دسترسی های محلی در این شهرک پرتردد شده است و گلایه هایی نیز در این مورد از سوی ساکنان وجود دارد اما این نوید را به آن ها می دهیم که تا پایان سال آرامش را به شهرک اکباتان باز می گردانیم چرا که دسترسی های بزرگراه شهید باکری در حال احداث است و تا قبل از پایان سال حرکت غرب به شمال و شمال به غرب این بزرگراه به راحتی محقق می شود و ترافیکی که امروز وارد شهرک می شود و به سمت بزرگراه ستاری حرکت می کند رفع خواهد شد.
دکتر قالیباف همچنین در حاشیه این مراسم و در پاسخ به سئوال خبرنگاری در خصوص مصوبه دولت مبنی بر جدا شدن شهر ری از تهران گفت: این که هیات دولت تصمیم می گیرد بر اساس اختیاراتی که دارد فرمانداری و یا بخشداری مجزایی را ایجاد کند چنانچه مطابق با ضوابط قانونی باشد می تواند دنبال شود، اما این که حوزه های شهرداری را بخواهند از این مجموعه مجزا کنند این کار چه از لحاظ اجتماعی و چه فرهنگی، سیاسی و حتی امنیتی یک کار کارشناسی نیست و تهران باید یکپارچگی خود را حفظ کند. زمانی این بحث دنبال می شد که تهران باید به ٢٢ فرمانداری تبدیل شود اما مشکل ما این ها نیست و چنین ضرورتی واقعا وجود ندارد و کارشناسان نیز چنین کاری را تایید نمی کنند.
وی ادامه داد : چند سال پیش دولت اعلام کرد که متروهای شهرهای اقماری را می خواهد خود احداث کند این در حالی بود که شهرداری تهران متروی کرج را احداث کرد اما بعد از گذشت ٥ – ٦ سال ناگزیر شدند که ساخت متروی شهرهای اقماری را دوباره به شهرداری تهران و شرکت متروی تهران و حومه برگردانند.
دکتر قالیباف تصریح کرد: بر این اساس شهرداری دوباره ساخت متروی فرودگاه امام(ره)، اسلامشهر، پرند و ورامین را در دستور کار قرار داده، البته با افتخار ما این کار را قبول کردیم چون این تصمیم یک تصمیم منطقی بود و امیدواریم در ١١ ماه آینده مترو تا فرودگاه امام(ره) ادامه می یابد و پس از آن تا شهر پرند ادامه خواهد یافت. همچنین خط ٣ متروی تهران تا پایان سال به سمت اسلامشهر امتداد می یابد .
شهردار تهران در ادامه گفت: این جداسازی ها مشکلی را از مشکلات تهران حل نمی کند و ممکن است امروز بگویند می خواهیم شهر ری را از تهران جدا کنیم و فردا بگویند می خواهیم در شمیرانات نیز فرمانداری مستقل ایجاد کنیم اما هیچکس چنین رفتاری را با پایتخت و شهر خود نمی کند و این کار کاملا غیر کارشناسی وغیر قانونی است .
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این که از حوزه مالی و اداری شهرداری تهران تقدیرهایی صورت گرفته است و دلیل این موضوع چیست، گفت: چند اتفاق مهم در این حوزه رخ داده که یکی از آن ها شفاف سازی در حوزه مالی است چنانچه تا قبل سال ٨٤ در مجموعه شهرداری هیچ حسابرسی صورت نگرفته بود و درآمدها و هزینه ها روشن و شفاف نبود و به تایید مراجع ذی ربط من جمله شورای شهر نرسیده بود، اما امروز در سایت شهرداری تهران درآمد و هزنیه های شهرداری بسیار شفاف و مشخص است و آخرین حسابرسی ها در سال ٨٧ و ٨٨ کلین گرفته شده و کاملا قابل قبول است و سال ٨٩ نیز به طور حتم عملکرد قابل قبولی در این بخش خواهیم داشت.
دکتر قالیباف افزود: درآمدهای پایدار شهرداری هم افزایش یافته است، چنانچه در سال ٨٤ بودجه نقدی شهرداری حدود هزار میلیارد تومان و غیر نقدی دو هزار میلیارد بوده است، اما سهم این ها از حوزه درآمدی کمتر از ١٥ درصد درآمد پایدار بوده ولی امروز درآمد شهرداری در حوزه نقدی و غیر نقدی حدود ١٠ هزار میلیارد تومان است که نزدیک سه هزاز میلیارد تومان درآمد پایدار است ، یعنی حدود ٣٠ درصد درآمد ما درآمد پایدار است. لذا درآمد پایدار، شفاف سازی مالی، حسابرسی و قیمت های تمام شده پروژه ها از افتخاراتی است که برای مدیریت شهری باقی مانده است.
شهردار تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر جمع آوری دکل ها و آنتن ها در سطح شهر و عدم اجرای اقدامات لازم از سوی وزارت بهداشت در این زمینه گفت: شرکت مشترکی در شورای شهر برای اپراتورها پیش بینی شده که مسئول است دکل ها را تایید کند تا دکل ها بر اساس ضوابط نصب شوند و طبیعتا هم بحث زیبا سازی و هم محیط زیست در متن آن باید رعایت شود، اما متاسفانه در اوایل سال که بحث استفاده از موبایل و ورود اپراتورها مطرح بود مقداری آنتن به صورت بی رویه در شهر نصب شد و افرادی حتی احساس کردند در ملک شخصی خودشان می توانند نسبت به نصب دکلها اقدام کنند، بدون آن که توجه داشته باشند که چه مشکلاتی را از لحاظ محیط زیستی و سلامت ایجاد می کنند؛ اما اکنون با هماهنگی اپراتورها و با کنترل شورای شهر این معضلات در حال رفع است.